اشتباه در پیکربندی، فیسبوک را از دسترس خارج کرد
شب گذشته وبسایتهای فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ در سراسر جهان از دسترس خارج شدند. پس از حدود پنج ساعت، این سرویسها مجدداً در دسترس قرار گرفتند.
شب گذشته وبسایتهای فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ در سراسر جهان از دسترس خارج شدند. پس از حدود پنج ساعت، این سرویسها مجدداً در دسترس قرار گرفتند. |
حدود ساعت 8:20 شب گذشته (دوشنبه شب)، وبسایتهای نامبرده که هر سه متعلق به شرکت فیسبوک هستند، از دسترس خارج شدند و هنگامی که کاربران سعی در دسترسی به آنها داشتند، مرورگرها خطاهای DNS را نمایش میدادند. همچنین دسترسی مستقیم به سرورهای DNS فیسبوک امکانپذیر نبود. هرچند در ابتدا به نظر میرسید مشکل به DNS مربوط باشد، اما بعداً مشخص شد که مشکل بدتر از آن بوده است. Giorgio Bonfiglio («مدیر فنی ارشد حسابهای کاربری» Amazon AWS) در توییتر خود نوشت: «تعدادی از شبکههای فیسبوک از اینترنت ناپدید شدهاند». طبق توضیحات او، چند پیشوند مسیریابی فیسبوک از جداول مسیریابی BGP اینترنت حذف شده بودند. این امر باعث ناممکن شدن دسترسی به سرویسهای روی آیپیهای فیسبوک شده بود. پروتکل BGP یا Border Gateway Protocol کار کردن اینترنت را امکانپذیر میکند. شبکه اینترنت از شبکههای کوچکتری به نام سیستم خودمختار یا AS تشکیل شده است. ASها به ISPها یا سازمانهای بزرگ تعلق دارند. وقتی قرار است دادهای بین دو نقطه از اینترنت منتقل شود، باید بین ASهای مختلف جابجا شود تا به مقصد برسد. پروتکل BGP مسئول پیدا کردن بهترین مسیر بین ASها است. هر AS اطلاعات مسیریابی خود (پیشوندها یا مسیرها) را با ASهای همسایه به اشتراک میگذارد. اگر پیشوندهای یک AS حذف شوند، سرویسهای آن از طریق اینترنت قابل مشاهده نخواهند بود. پس از چند ساعت خاموشی، پیشوندهای فیسبوک در ساعت یک و نیم بامداد مجدداً ظاهر شدند. ساعاتی پیش، فیسبوک در مورد این خاموشی اطلاعرسانی کرد. فیسبوک، علت این رخداد را به تغییرات در پیکربندی مسیریابهایی نسبت داد که ارتباط بین دیتاسنترهای این شرکت را برقرار میکنند. «قطعی ترافیک شبکه، به شکل دومینو وار، ارتباط بین دیتاسنترهای ما را تحت تأثیر قرار داد که منجر به توقف سرویسهای ما شد.»
|
منبع: Bleeping Computer و AFP news
|